Bemutatkozás

Köszöntjük a Forrás Média Online Rádió weboldalán!  

A Forrás Média Online Rádió 24 órás vallási műsorának célja a keresztény hit és értékrend alapjain szolgálni, tájékoztatni hallgatóit, és ezáltal igényes időtöltési alternatívát nyújtani.

Műsoraink a kereszténység alapvető tanításait, alapelveit, életvezetési tanácsait bemutató, elemző, azokról beszélgetéseket folytató kulturális- és irodalmi magazinok, gyermek- és család tematikájú adások, zenei válogatások, Bibliatanulmányok, igehirdetések, liturgikus istentiszteletek, és a napi adásban szerkesztett információs-és ismeretterjesztő blokkok, továbbá egyéb hírek és közszolgálati műsortartalom.

Műsoraink létrehozásában fáradhatatlan munkájukkal meghatározó szerepet vállalt Szigeti Jenő és Tokics Imre. Emellett a műsorok szerkesztői neves és felkészült teológusok, szociológusok, tanárok, államigazgatási szakemberek, továbbá előadóművészek, akik megtiszteltetésnek veszik, hogy a vallási rádióadásban közreműködhetnek. Adásunk készítésében mintegy 50 műsorvezető-szerkesztő vesz részt, ezen munkatársak csapata önkéntesen, a rádió szellemiségével és céljaival, küldetésével azonosulva elkötelezettségből vállalják és végzik ezt a tevékenységüket, mindennemű ellenszolgáltatás nélkül.

A Forrás Média Online Rádió vallási műsora alternatíva a két magyar katolikus vallási rádió mellett a protestáns keresztény értékek és szellemiség képviseletével. Ezért a műsorok szerkesztésében és készítésében törekszünk a keresztény felekezetekkel, vallási közösségekkel való együttműködésre, valamint teret nyújtunk a zsidó kulturális értékek megjelenítésének is.

Együttműködünk  a Halas Rádió, a MERA Rádió, a Magyar Evangélikus Rádió Misszió és a Magyar Katolikus Rádió médiaszolgáltatókkal közös műsorok, illetve általuk készített műsorok átvételével a keresztény életmód bemutatására, külön kiemelve a bibliai tanítások és a különböző vallási közösségek működése, vallásos és kulturális rendezvények iránt érdeklődőket.

A Forrás Média Online Rádió műsorának szerkesztője Erdélyi László. A rádió adását a Forrás Média Stúdió (tulajdonos: Forrás Média Egyesület) készíti.

Rólunk írták

“Isten ebben a hónapban különösképpen megáldotta életemet, és a munkahelyemen egy olyan rendkívüli jutalmat kaptam, amelyre nem számítottam, és váratlanul ért. Ezt most örömmel ajánlottam fel a Forrás Média részére, boldog vagyok, hogy munkájukat ezzel segíthettem. Önöknek nagy szüksége van rá.” (K. E.)

“Egyik éjjel nem tudtam aludni, forgolódtam és gondolatok rohantak meg, többek között arról az általam nagyra becsült média munkáról, melyet a Rádió végez. Hajnalban indíttatást éreztem, hogy elinduljak, beültem a kocsiba és kora reggel átadtam egy jelentős összeget, amelyre lehetőségem volt kedves barátomnak, akin keresztül el tudtam juttatni hozzájárulásomat a Forrás Média számára. Nagyra értékelem ezt a szolgálatot, és örülök, hogy támogatni tudtam.” (P. T.)

“Forró szeretettel teli, tudománnyal ékes, sóval fűszerezett bizonyságtételeik teljesen megelégítettek, a riportot készítők tiszteletteljes, bizalmas tiszteletet eláruló felkészültsége elragadtattak. A versekre, énekekre mélyen rezonáltam, köszönöm. Isten gazdag áldása kíséri és kísérje munkájukat!” (Cs. J.)

“Remek műsor volt! Remélem még sok ilyet hallgatunk!” (T. K.)

„Tisztelt Szerkesztőség! Nagyon jók a műsorok, szeretem a rádiójukat! Helyi tudósító vagyok, és érdeklődnék, hogy van-e lehetőség Önöknél műsorvezetőként dolgozni akár helyi vallási, kulturális hírekkel kapcsolatban? Jó kapcsolatot ápolok megyéspüspök atyával, dolgoztam sekrestyésként. Válaszukat előre is köszönöm, és tisztelettel várom!” (P. I.)

“T. Rádió! Nagyon hasznosak az egyházi híreik, ez igazi felüdülés  jó híreket hallgatni, ahogy önmaguk is hirdetik, hogy “csak jó híreket szolgáltatnak”. Isten áldja meg Önöket ezért! Hiszem, hogy az Ő kezében van ez a rádió, és jó tudni és hallani, hogy egyre többen vannak, akik értelemmel és szorgalommal viseltetnek a munkájuk iránt.” (H.I.)

“Köszönöm  a stúdióbeszélgetést. Az az elkötelezettség és bátorság, amivel Jézus ügyének szentelitek magatokat, tiszteletre méltó. Isten áldását kérem munkátokra. “(V.F.)

“Köszönöm, hogy a “Tanulmányok a Jelenések Könyvéből” előadásokat hallgathatom. A tanítások nagyon időszerűek. Keveseknek adatik, a Szentlélek által megértetett Isteni akarat átadása, emberközeli megmagyarázása. Most ebben a sorozatban ez történik. Istennek minden időben vannak eszközei.” ( M. L.)

„Gratulálok a színes, változatos, színvonalas rádiózáshoz! Véletlenül fedeztem fel a rádiót, meglepetés volt a sok zaj között egy emberi, európai hangot hallani.” (B. K.)

“Mióta megy vallási műsor a rádiójukban? Korábban nem hallottam, illetve zenés műsor volt a helyén, úgy tudom. Örömmel hallottam, hogy egészen új stílusú, komoly beszélgetések hallhatók és vallásos értékekkel. Azt hiszem szükség van rá, szívesen hallgatom. Ha megengedik, a mise közben ne mondjanak híreket, ha lehet, köszönettel.”

“A hétfő délelőtti műsorában az ember Istennel való kapcsolatáról beszélgetek különböző vallású és hitű emberekkel. Legutóbb egy orthodox zsidó hölggyel beszélgettem, aki elmondta, hogy a szombat nem a zsidóknak, hanem minden embernek adatott, és ez közös emberi kincs, amit az embereknek jobban kellene becsülni. Ez nagyon hiteles bizonyságtevés a szombatról egy zsidó nő szájából.” (Sz. J.)

“Pár hete az utcán ért a telefon régi ismerősömtől, aki ezüstérmes kajak-kenu olimpiai bajnok, és örömmel mondta, hogy képzeljem, most hallgatja éppen a Rádióban a Jelenések könyve sorozatban az előadásomat, és szeretné megrendelni a teljes sorozatot DVD-n. A kérést örömmel teljesítettem. (E. L.)”

“Köszönöm a lehetőséget, és a  stúdióbeszélgetés meghívásotokat. Isten különös utat és ajtót nyitott meg. Egy olyan lehetőséget támogattatok számomra, melyből Isten ígéretének várományosai épülhettek. Dunavarsányból nagyon sokan hallgatták délelőtt a műsort. Örömmel érdekel a további reagálás a hallgatók részéről. Minden nap imádkozom értük, azóta is. Ha el tudjátok küldeni, a felvételt, szeretettel megköszönöm. Használjátok Ti is Isten dicsőségére, emberek lelki épülésére. Boldog vagyok, hogy a Ti nagy munkátoknak egy kicsiny része lehettem Jézus által. (SZ. J.)”